Steengroeve Carrières du Bocq te Dorinne (Yvoir)

De Steengroeve Carrières du Bocq (voormalig "Carrières des Nutons") is gelegen in de provincie Namen, waar de firma de "Belgische blauwe hardsteen", ook Arduin - Petit Granit genoemd, wint. De winning gebeurt in twee vestigingen:

- De steengroeve van Chansin langs de Bocq in Durnal-Spontin
- De steengroeve van de Trou des Chats in Dorinne (Yvoir)

Deze unieke Belgische steen onderscheidt zich van andere blauwe steen door zijn blauwachtige uitzicht, wisselende concentraties crinoïden en fossielen en het diepe blauwzwart dat verkregen wordt bij het polijsten.

De natuursteen wordt behouwen in onze ateliers van Dorinne (Yvoir) om gebruikt te worden als dragende steen voor gebouwen, voor ornamenten of sierrotsen. Hij wordt zeer vaak toegepast in de bouwsector, binnenhuisinrichting en voor buiten.

De mannen

Een steengroeve kan niet bestaan zonder steenhouwers. Zij zijn het die alle realisaties tot stand brengen en ze een uniek uitzicht geven. De nodige technische vakbeheersing, handigheid en finesse wordt pas na een lange leertijd verworven. Naast de technische aspecten moeten ze zich ook een hele ingesteldheid eigen maken, om unieke en bijzondere stukken te kunnen creëren.

Klik op de foto om te vergroten

Error getting or parsing XML document.
Doc:The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.